I'm Blogging.

Daily ramblings

NAC gebruikt data van statistiekenbureau ORTEC in zoektocht naar een nieuwe spits

BREDA – „Leg het naast de scoutingslijstjes en het levert soms verrassende namen op”, zegt Robert Maaskant. De NAC-coach doelt op het gebruik van de statistieken van Ortec, een bedrijf dat data analyseert. NAC maakt daar al langer gebruik van. Onder meer de komst van centrumverdediger Luis Pedro kwam mede tot stand vanwege zijn goede statistieken.
En nu wordt het systeem van Ortec ook ingezet bij de zoektocht naar een centrumspits. Hoeveel kansen creëert een spits, hoeveel kansen krijgt hij en wat is het scoringspercentage. Allemaal gegevens die voorradig zijn. „Zo proberen we de juiste mensen te vinden.”
De focus ligt nu op het aantrekken van een spits. De club heeft tientallen centrumaanvallers in beeld. Zij worden bekeken en geanalyseerd. „Ze moeten ons beter maken. En dan gaat de voorkeur ook nog uit naar jonge jongens met potentiële waarde. Maar misschien komen we zometeen wel uit bij iemand van 32 die ze er makkelijk in schiet. Maar ook zonder die spits hebben we nu een prima elftal met vier jongens (Mats Seuntjens, Kevin Brands, Hakim Borahsasar en Brandon Robinson, red.) die centraal in de aanval kunnen spelen.”
Voor de spitspositie, maar ook andere posities, kijkt NAC overigens ook naar jonge talenten die nog niet toe zijn aan het grote werk bij een topclub en waar NAC bij voorkeur kostenloos gebruik van kan maken. Net als nu met Divine Naah het geval is. Maaskant is bezig om ook in deze transferperiode weer een of twee van dergelijke talenten naar Breda te halen.
Dirk Marcellis (27) heeft gisteren zijn handtekening gezet onder contract voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen bij PEC Zwolle. Hij komt transfervrij over van NAC. Bron: BN De Stem 25 juli 2015NAC_Breda_logo

Other Posts